logo [Converted]-04.jpg

The Garden Triangle

Competition proposal for the Tooley Street Triangle. Being a London based practice we can identify with the daily commuter struggle. Our desire is to create a sheltered area to enable visitors a chance of orientate themselves.

We have taken our inspiration from the English tradition of walled gardens. We wanted to make sure the space is not only used for orientation but also for educational purposes. Allowing moss grown on the garden walls serves both as an educational tool as well as reducing pollution. The drum of the orientation folly can be used to exhibit local art or information such as material on sustainability and pollution, as wall as give directions.

The pedestrian flow has played an important role in our initial sketch design, dividing the triangle into three zones made visible through floor markings. This designates new routes for the visitors to follow, aiming to lead them towards the Low Exposure Routes.

0008-EDA-XX-XX-A-01.jpg
 Plan

Plan